Най-бързият сладкиш

11/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Дайте рецептата на мъжа си и му кажете, че има не повече от половин час, за да ви сервира сладкиш!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 222
  • Преглеждания за месеца658
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • олио – 1 к.ч. непълна
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия – 1 ампула
  • масло – 1 с.л. за намазване на тавата
  • мед – 1 к.ч. непълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с вилица и последователно прибавяйте един по един другите продукти – киселото мляко, в което е разтворена содата и лимоновия сок, една чаша захар, една чаша брашно, олиото и какаото.

Ароматизирайте с ванилия и разбъркайте добре с лъжица.

Сместа сипете в тавичка с диаметър 28 см, дъното на която намазнете с краве масло и сложете да се пече.

Сега включете фурната на 180 градуса и печете 20 минути. Изпечения сладкиш, докато е още горещ, намажете с мед.

След като се охлади, тогава нарежете.

За украса можете да разбиете 1 с.л. белтък с 4 с.л. пудра захар и няколко капки лимонов сок и с получената белтъчена глазура, оцветена със сладкарски бои, да нарисувате нещо цветно.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

София Христова
Изглежда страхотно,обезателно ще го пробвам.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв