Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювечета»Апетитни воденички и сърца в гювече

Апетитни воденички и сърца в гювече

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Апетитни воденички и сърца в гювече
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Грехота е да не поднесете тези уханни воденички и сърчица с най-доброто червено вино, което сте направили"

Необходими Продукти

  • воденички - 800 г пилешки
  • сърца - 500 г пилешки
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • лук - 3 глави
  • чубрица
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • черен пипер
  • червен пипер - сладък
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много добре почиствате и измивате воденичките и сърцата. Слагате в гореща вода, като поврат, обирате пяната, която се е образувала, и оставяте да се варят, като прибавите бульона.

Нарязвате лука на едро, а чушките на кубчета. Слагате да се запържат за кратко, доматите обелвате и нарязвате на много ситно, прибавяте и тях.

В гювечета слагате воденичките и сърцата, лука с чушките и доматите. Поръсвате с всички подправки и слагате да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: