Картофени кюфтета с богата плънка

11/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Долу лапите, вегетарианци! В тези картофени кюфтенца има и бекон, и са неустоими "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 908
  • Преглеждания за месеца3068
  • Преглеждания за седмицата763
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг (сварени)
  • лук – 1 глава
  • магданоз – 3 с.л.
  • бекон – 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал – 100 г
  • сирене – 100 г
  • черен пипер – на вкус
  • сол - на вкус
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи намачкайте добре с вилица. Почистения лук, сиренето и кашкавала настъргвате на ренде, нарежете магданоза на ситно а бекона на малки кубчета.

В дълбок съд смесвате всички съставки заедно с жълтъците разделени от белтъците, черния пипер и посолете на вкус. Всичко това премесвате добре докато се обединят в една смес.

От сместа оформяте кюфтета и разбийте белтъците с вилица. Всяко кюфте овалвате първо в галета, а после в белтъците.

Пържите в силно нагрято олио до кафяво. Редите кюфтетата върху домакинска хартия за да се абсорбира излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар