Лесна питка с масло

11/02/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618065
"Толкова е лесна, че дори и онези, които досега не са месили, ще се насладят на страхотен резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 340
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и охладете. Разбийте яйцата и добавете маслото, разбъркайте до еднородна смес.
Пресейте брашното, направете в средата кладенче, сложете солта, оцет и яйчено-маслената смес.

Затоплете леко млякото, сложете захарта и разтворете маята. Оставете за 15 мин. да шупне. Замесете тесто, като добавяте от маята до пълното и поемане и образуване на гладко, меко тесто.

Ако е необходимо, за замесването добавете още малко брашно. Покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втаса за час.

Разделете готовото тесто на 7 равни части, оформете всяко на кръгла топка. Намажете кръгла дълбока тавичка с малко масло, подредете тестените топчета в нея с малко разстояние едно от друго.

Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса за още 30 мин. до увеличаване на обема. Разтопете маслото за намазване и охладете. Смесете с жълтъка, разбийте и с тази смес намажете втасалата питка.

Печете в загрята фурна на 160 градуса за около час до получаване на златиста коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар