Крем супа от кореноплоди с хрупкави крутони

11/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11638377
"Нямате друг избор, освен да приготвите тази невероятна супа от кореноплодни - и да не забравите крутоните!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За крем супата
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • масло - 70 г
  • мляко - 100 мл
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • черен пипер
  • копър
  • За крутоните
  • пълнозърнест хляб - 4 филии
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и целината обелваме, измиваме и варим в 1200 мл подсолена с хималайска сол вода.

През това време приготвяме крутоните - филиите хляб нарязваме на малки кубчета, осоляваме със солта, пипера, чесъна, поливаме със зехтина и печем във фурната, при постоянно бъркане до получаване на приятен загар и готовност.

След като са се сварили кореноплодите, пасираме докато са горещи, прибавяме кравето масло и затопленото мляко. Ако е необходимо досваряваме на котлона до желаната гъстота.

Поднасяме крем супата с лъжица заквасена сметана, черен пипер, хрупкавите крутони и наситнен копър. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар