Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от кореноплоди с хрупкави крутони

Крем супа от кореноплоди с хрупкави крутони

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Крем супа от кореноплоди с хрупкави крутони
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нямате друг избор, освен да приготвите тази невероятна супа от кореноплодни - и да не забравите крутоните!"

Необходими Продукти

  • За крем супата
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • масло - 70 г
  • мляко - 100 мл
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • черен пипер
  • копър
  • За крутоните
  • пълнозърнест хляб - 4 филии
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и целината обелваме, измиваме и варим в 1200 мл подсолена с хималайска сол вода.

През това време приготвяме крутоните - филиите хляб нарязваме на малки кубчета, осоляваме със солта, пипера, чесъна, поливаме със зехтина и печем във фурната, при постоянно бъркане до получаване на приятен загар и готовност.

След като са се сварили кореноплодите, пасираме докато са горещи, прибавяме кравето масло и затопленото мляко. Ако е необходимо досваряваме на котлона до желаната гъстота.

Поднасяме крем супата с лъжица заквасена сметана, черен пипер, хрупкавите крутони и наситнен копър. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: