Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене

11/02/2017
Лидия - Гериот Лидия - ГериГотвач 1x
"Любимото ястие на султана ще намери ли място и на вашата трапеза? Защото на нашата е на почетното "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 393
  • Преглеждания за месеца6306
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Бешамел:
Загряват се олиото и маслото, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавят последователно прясното мляко и водата. Посолява се.

За плънката:
Задушават се лукът, гъбите и морковите. /лукът и морковите са настъргани на едро ренде, а гъбите нарязани/. Пилешките бутчета са предварително сварени и обезкостени. Те се добавят към задушените зеленчуци, добавя се малко мазнина и се овкусяват със сол и черен пипер.

В една купа се поставят по 2 кори за баница, като краищата им висят извън съда. Вътре се поставя предварително приготвената плънка и се добавят парчета от топеното сирене. След това се загъват корите и се получава топче.

След като се направят всички топчета се поставят в намазнена тава, обърнати с края навътре /за да не изпадне плънката/ и се заливат със соса Бешамел. Отгоре се настъргва кашкавалът. Пече се на около 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар