Наденица с ориз

28/03/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 614
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера и запържете накълцания ситно кромид. Щом леко омекне добавете и накълцания чесън, а след малко и ориза.

Разбъркайте, докато се запържи и долейте виното. Овкусете с подправки и бъркайте, докато алкохолът се изпари.

Прехвърлете сместа в голяма тава и напъхайте наденичките между ориза - цели или нарязани на едри парчета.

Долейте към 4 ч.ч. топла вода или топъл пилешки бульон и сложете да се изпече до готовност в умерено загрята фурна. Поднесете порция наденица с ориз с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангелова
Ангелова
22.09.2014 10:56
Колко вино се слага?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв