Бързи и лесни банички на тиган

11/02/2017
"Хем бързо ще ги приготвите, хем ще си хапнете до насита "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 065
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Фамилия (500 г)
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г разтопено
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 50 мл за плънката
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата добавяме в киселото мляко, за да изкипи хубаво. Разбиваме яйцата и добавяме към него 50 мл олио и накрая киселото мляко със содата.

Взимаме една кора и с лъжица поръсваме от плънката, на всяка кора по 2 до 3 ч.л. и натрошаваме малко сирене отгоре.

Завиваме така че да се получи плик и плънката да не се разтече.

Всяка баничка пържим в тиган с 1 с.л олио докато се получи кафеникав цвят.

Стават изключително бързо, така че внимавайте да не ги загорите.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар