Сироп от арония и лимон

11/02/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213811
"Толкова ароматен и толкова лесен за приготвяне! Само от вас зависи с колко свежа наслада ще се запасите "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 363
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме аронията от листа, дръжки (ако има такива) и старателно я измиваме под течаща вода, най-добре в гевгир.

Плодчетата слагаме в тенджера и доливаме вода, колкото да ги покрие. Лимонът измиваме хубаво, защото ще го нарежем заедно с кората.

Слагаме го при аронията и пасираме всичко на каша, добавяме и лимонената киселина. Ако желаем да получим повече сироп, добавяме повече вода. Така получената смес прибираме на хладно за 16 часа (може и за 12).

На следващия ден изсипваме цялата смес в тензух и хубаво изстискваме сока. Измерваме какво количество е . На всеки литър сок добавяме 1 кг захар. Слагаме на котлона да заври и веднага пълним сиропа в сухи бутилки или бурканчета, затягаме капачките и обръщаме обратно.

Така приготвен, сиропът издържа дълго време (поне година), но ако ви притеснява, може да стерилизирате за 5 минути.

Сиропът разтворен с вода или газирана вода е разкошен, а добавите ли и парченца нарязан лимон е направо неустоим!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар