Оризов сладкиш с карамел и праскови

12/02/2017
"Вие изпечете сладкиша, а ние вече сме приготвили подходяща чиния за поднасянето му "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 100 г захар на котлона да се карамелизира. Изсипете карамела в кексова форма и докато не е стегнал наредете обелените праскови.

Намазнете стените на формата с масло. Разбийте яйцата със захарта. Добавете ванилията, киселото мляко и разбъркайте. Сипете брашното+бакпулвера и отново разбийте.

Внимателно изсипете сместа във формата. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Извадете от фурната и сиропирайте със сока. Изчакайте да поеме и още топъл го обърнете върху чиния.

Източник: Соня Плесневаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар