Пиле Рокфор

12/02/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"За всяко пиле е въпрос на чест да бъде добре изпечено и поднесено със сос Рокфор "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сирене рокфор - 100 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • течна сметана - 200 мл за готвене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват, измиват и подправят със сол и черен пипер.

В тиган се поставя маслото и нарязаните на ситно скилидки чесън и се добавят бутчетата да се запържат до златисто от двете страни.

След като се запържи месото наредете го в тавичка, добавете бялото вино и запечете до готовност. Оставяте да се изпари виното. Махате скилидките.

Малко преди да изключите фурната изсипете сметаната и натрошеното сирене в тавичката и бъркате периодично до стопяването му и запечете до сгъстяване на сосчето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар