Пица с праз и кашкавал

12/02/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Който е казал, че вкусна пица правят само в Италия, много е сгрешил, от нас да го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и нарязва на колелца. Задушава се в тиган до омекване с малко олио и вода. Посолява се и поръсва с черен пипер и подправки. Когато остане само на мазнина, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.

В купа се поставя киселото мляко, добавя се содата и когато шупне, се прибавя яйцето. Разбиват се до хомогенна смес. Налива се олиото и добавя солта. Отново се разбива. Накрая се прибавя предварително пресятото брашно. Сместа е с консистенция на кексово тесто.

Загрейте предварително фурната до 180°С. Поставете разтопеното краве маслото на дъното на тавата. Излейте тестото и го загладете с дебелината на блат за пица.

Намажете с доматеното пюре тестото и подредете нарязаните парчета пилешко филе. Отгоре се разпределя на равен слой задушеният праз (без никакви течности).

Пицата се слага да се пече, докато се позлати. Накрая се добавя и настъргания кашкавал и се оставя отново пицата във фурната до разтапяне на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар