Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с праз и кашкавал

Пица с праз и кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Пица с праз и кашкавал
Снимка: Мина Димитрова
2 / 9
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Който е казал, че вкусна пица правят само в Италия, много е сгрешил, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • праз - 2 - 3 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • пилешко филе - 150 г по желание
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и нарязва на колелца. Задушава се в тиган до омекване с малко олио и вода. Посолява се и поръсва с черен пипер и подправки. Когато остане само на мазнина, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.

В купа се поставя киселото мляко, добавя се содата и когато шупне, се прибавя яйцето. Разбиват се до хомогенна смес. Налива се олиото и добавя солта. Отново се разбива. Накрая се прибавя предварително пресятото брашно. Сместа е с консистенция на кексово тесто.

Загрейте предварително фурната до 180°С. Поставете разтопеното краве маслото на дъното на тавата. Излейте тестото и го загладете с дебелината на блат за пица.

Намажете с доматеното пюре тестото и подредете нарязаните парчета пилешко филе. Отгоре се разпределя на равен слой задушеният праз (без никакви течности).

Пицата се слага да се пече, докато се позлати. Накрая се добавя и настъргания кашкавал и се оставя отново пицата във фурната до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: