Най-вкусният горнооряховски суджук

12/02/2017
Мисса
отМиссаЧирак13412
"Знаете, че колкото по-вкусен е суджукът, толкова по-бързо се изяжда - а този свършва буквално за минути, ако не го скрием на високо "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 186
  • Преглеждания за месеца2446
  • Преглеждания за седмицата632
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - или говеждо месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер - 2 г на 1 кг
  • червен пипер - 1 г на 1 кг
  • чубрица - 3 - 5 г на 1 кг
  • захар - 1 г на 1 кг
  • черва - за суджук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на средни по големина късове и се осолява. Така престоява около 24 часа и след това се отцежда от отделената вода и се смила в месомелачка. Вместо това може да бъде използвана и готова кайма.

Смесват се подправките и се поръсват върху разстланото смляно месо. Омесва се хубаво и се оставя за няколко часа да поеме аромата на подправките.

Чревцата се накисват във вода за около половин-един час. При пълненето им може да се използва фуния или специален уред. Наденичките трябва да са дълги 30-40 см. Завързват се здраво за двата края и се оформят като подкова.

Нанизват се и се окачат на хладно и проветриво място за да съхнат. Сушенето дава първи резултат след 1 до 2 месеца. Суджуците трябва да се валцуват с точилка, за да се изкара въздуха и да им се придаде плоска форма - в седмицата един-два пъти. Друг трик за изкарване на въздуха е чрез боцкане с клечка за зъби.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар