Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Суджук»Най-вкусният горнооряховски суджук

Най-вкусният горнооряховски суджук

МиссаМисса
Помощник Готвач
502911583031
Най-вкусният горнооряховски суджук
Снимка: Мисса
1 / 3
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Знаете, че колкото по-вкусен е суджукът, толкова по-бързо се изяжда - а този свършва буквално за минути, ако не го скрием на високо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - или говеждо месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер - 2 г на 1 кг
  • червен пипер - 1 г на 1 кг
  • чубрица - 3 - 5 г на 1 кг
  • захар - 1 г на 1 кг
  • черва - за суджук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на средни по големина късове и се осолява. Така престоява около 24 часа и след това се отцежда от отделената вода и се смила в месомелачка. Вместо това може да бъде използвана и готова кайма.

Смесват се подправките и се поръсват върху разстланото смляно месо. Омесва се хубаво и се оставя за няколко часа да поеме аромата на подправките.

Чревцата се накисват във вода за около половин-един час. При пълненето им може да се използва фуния или специален уред. Наденичките трябва да са дълги 30-40 см. Завързват се здраво за двата края и се оформят като подкова.

Нанизват се и се окачат на хладно и проветриво място за да съхнат. Сушенето дава първи резултат след 1 до 2 месеца. Суджуците трябва да се валцуват с точилка, за да се изкара въздуха и да им се придаде плоска форма - в седмицата един-два пъти. Друг трик за изкарване на въздуха е чрез боцкане с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да ядат на магарето суджука
25.12.2023 20:06
Анонимен
Анонимен
Рецепта менте, някой се бъзика или нищо подобно не е правил..... 12гр. кимион на 1кг. кайма другото е тайна на майсторите.............
01.12.2022 21:45
4
2