Боб чорба с пушено месце

12/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98712329093
"Сигурно и друг път сме казвали, че най-ароматната подправка за боб е месцето, затова днес ще кажем само - да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате боба с малко вода, след като заври сипвате сода бикарбонат.

Като поври и излезе жълтата вода, я изхвърляте. Втората вода също изхвърляте, като заври, но без да добавяте сода.

Сипвате чиста вода, нарязаните на ситно лук и чушки, няколко капки олио и оставяте да ври на умерен огън. Когато бобът е почти сварен, овкусявате със сол, джоджен и доматения сок.

Преди да изключите, добавяте и нарязаното пушено месо, с него повира около 5 минути. В купичка правите запръжка от олио, червен пипер и 1 с.л брашно. Добавяте към яденето и разбърквате. Поднасяте с едро смлян лют пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар