Заек по тракийски

12/02/2017
Vildan Ahmedovaот Vildan AhmedovaЧирак
"Колкото и бързо да бяга заекът, все ще попадне в тавата, като за предпочитане е зеленчуците вече да го чакат там "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се заешкото месо на по-едри парчета. Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на едри кубчета.

Чушките се нарязват също на едро. Морковът се нарязва на шайби, ако е голям, може и на по-малки. Гъбите, добре измити, трябва да са нарязани на 4 или 6 /според големината/.

Всички приготвени по-горе продукти се слагат в тава, овкусяват се със сол по преценка, добавят се и олиото и черният пипер.

Разбъркват се добре, добавя се около 100 мл вода и се оставят да се попекат в 190-градусова фурна за около 35 мин.

След като леко се запекат, се добавя магданозът, нарязан. За да се запази ароматът на магданоза, е добре да се добави след термичната обработка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар