Пилешки късчета с трошени картофи

12/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Трошим ги, за да станат по-вкусни, иначе нищо лично срещу картофките - опитайте и вижте колко сме прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 317
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното месо нарежете на късчета и запържете в дълбок тиган, в който е сгорещено олио. Когато се позачерви, към края, напръскайте със соевия сос и пуснете двете скилидки пресован чесън.

Измийте картофите, залейте в тенджера с вода и ги сварете с кората, а после охладете и обелете люспицата.

Всеки картоф сложете върху дъска за хляб и строшете, притискайки с пръстите на двете ръце.
Не ги мачкайте много.

Поръсете с вегета и черен пипер начупените картофи така, както са на дъската. Прехвърлете ги в тигана при месото, напръскайте със зехтин и разбъркайте леко.

Сложете на огъня да кипне вода в малък съд и пуснете дребните домати. Бланшират се буквално за секунди. Извадете ги с решетъчна лъжица и обелете кожицата им.

Картофите и месото сипете в подходяща тавичка, а отгоре подредете обелените домати. Загрейте фурната на 220 градуса при функция грил и с вентилация. Запечете за 15-20 минути.

Поръсете с накълцан свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!