Редена баница с прясно мляко

12/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак95421681
"Ред трябва да има, дори и при баниците А и редената баница е толкова вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 934
  • Преглеждания за месеца1508
  • Преглеждания за седмицата595
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се отварят и всяка една от тях се прегъва почти до половината и се реди в подходяща продълговата тава.

Всяка 3-та кора се поръсва с натрошено сирене и това се прави с всички до края. Корите в тавата се нарязват на квадратчета.

Поливат се по разрезите и по края с разтопеното топло масло. Яйцата се разбиват със солта с тел и се добавя прясното мляко. Тази смес се излива върху корите.

С нож краищата на баницата леко се подгъват навътре и се напояват с млечната смес. Така приготвената баница се оставя за 5-6 мин., като се разклаща от време на време да попият по-добре корите.

Баницата се поставя в студена фурна, която се включва на 170 градуса с вентилатор. Пече се за около 40 мин, . или до приятен загар.

Хапва се, докато е топличка, с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар