Пълнени палачинки с кайма и гъби

12/02/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaЧирак
"Ето това вече са истински мъжки палачинки - сочни, със сосче и вкусна плънка. Какво чакате, господа, вадете вилиците "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

За палачинките: В дълбок съд разбиваме яйцата с прясното мляко, пресяваме брашното и него добавяме. Накрая добавяме и солта. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Загряваме тигана, които предварително сме намазали с масло, и изсипваме част от сместа. След като е готова палачинката от едната страна /а това разбираме, като започне да се отлепя от краищата/, се обръща на другата страна.

Подготовка за пълнежа: В тиган сипваме олиото, след което запържваме лука , поставяме каймата и размачкваме, докато стане на трохи. Прибавяме кимиона, черният пипер, чубрицата и солта.

За сос Бешамел: Запържваме в разтопено масло брашното и поставяме студеното прясно мляко, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат топчета. Подправяме с черния пипер, индийското орехче и солта. Ври, докато се посгъсти.

Оформяне на пълнената палачинка: Вземаме готовата вече палачинка, като върху нея поставяме от каймата, нарязаните на дребно гъби, настъргания кашкавал и най-отгоре от готовия вече Бешамелов сос. Завиваме палачинката от четирите страни .

Подреждаме в съд, върху всяка слагам парченце домат, поръсваме с кашкавал и поливам с Бешамел. В съда поставяме и 1 ч.ч. вода. Печем, докато се разтопи кашкавалът.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар