Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирани Сладкиши»Бананова торта с маскарпоне и течен шоколад

Бананова торта с маскарпоне и течен шоколад

БеатрисБеатрис
Новак
2810
Бананова торта с маскарпоне и течен шоколад
Снимка: Беатрис
1 / 2
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всяка уважаваща себе си торта се прави с маскарпоне и компромиси в това отношение не правим"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • брашно - 300 г
  • ванилия - 1 пак.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • лимонова кора - по желание
  • За крема
  • маскарпоне - 350 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 200 г (леко мек)
  • пудра захар - 3 с.л.
  • За сиропа
  • компот - 1 бр. от кайсии
  • Допълнително
  • шоколад - 1/2 бр. млечен (настърган)
  • банани - 1 бр. (нарязан на кръгчета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Трябва да смесите всички съставки по ред на изписване и след всяка да разбъркате добре с вилица, готварска тел или миксер /изборът е ваш/.

Печем в кръгла тавичка, застлана с хартия за печене или намазнена и набрашнена, на 180 ℃ (при загрята фурна с вентилатор ) за 25-30 минути.

Готов е, когато се зачерви и издържи теста с клечката за зъби. След като изстине, го разрязваме на две.

За крема: Смесваме всички съставки и полученото оставяме в хладилник за малко.

За сиропа: Ако използвате компот, сте готови. Но ако не, трябва да сварите от равни количества вода и захар.

Сега трябва да я сглобите тортата. Блат, сироп, крем, банани - това е първият етаж. След това отново блат, сироп, крем, шоколад. Тортата е готова да се охлади за кратко и да се сервира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: