Сладко-кисели пилешки крилца

12/02/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8516516
"И да не объркате - крилцата трябва да са топли, а бирата - студена!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 219
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • масло - - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете подходяща за печене тава. Измийте и изсипете вътре крилцата, прибавете 1 1/2 чаши вода. Завийте плътно с алуминиево фолио.

Печете на 200 градуса до пълната готовност на крилцата, така че месото лесно да се отделя от кокала. В купа смесете водата, меда, солта, двата вида червен пипер, черния пипер и сокът от един лимон.

За да изстискате максимално лимона го притиснете към масата и разтъркайте енергично, за да се освободят соковете.

Прибавете и част от кората, настъргана на ситно ренде. Разбъркайте добре докато стане гладка сладко-кисела смес.

С четка намажете крилцата и печете на 180 градуса без фолио като през 10-тина минути мажете с глазурата.

Ако се налага доливайте на дъното по малко водичка, да не загорят крилата. Сервирайте крилцата топли със студена бира.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар