Пикантно задушено месо

14/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Записахте ли си рецептата? Сега вече знаете как да ухажвате един мъж и да спечелите сърцето му завинаги "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и пушените гърди на едри парчета. Наденичките нарязваме на парчета с дължина около 15 см, като ги цепваме на кръст от двете страни.

Сгорещяваме олиото и първо изпържваме свинското месо до полуготово състояние. След това телешкото месо, наденичките и накрая пушените гърди за 2-3 мин.

Изваждаме месата в голяма купа и ги наръсваме със сол и подправките.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на ивички лук и гъби.

На дъното на йенска тенджера слагаме половината от лука и гъбите. Върху тях слагаме месото, а отгоре другата половина от лука и гъбите.

Заливаме с мазнината от пърженето, а отгоре слагаме предварително разбитите майонеза, горчица и кисело мляко.

Слагаме капака и печем в силна фурна за около 30 мин. След това изключваме фурната, но не изваждаме ястието.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар