Зимен дюнер с пилешко

12/02/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213811
"Домашните дюнери стават все по-вкусни, а това зимно предложение просто няма как да пропуснете да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще попитате защо зимни дюнери? Защото по това време на годината няма хубави и вкусни зеленчуци като домати и краставици, а тези, които са на пазара, са пълни с какви ли не нитрати, да не говорим, че нямат и никакъв вкус. Затова по-добре да си направим дюнер с нещо домашно като кисели краставички например!

Първо приготвяме пилето. Нарязваме гърдите на тънки пържолки. Овкусяваме го с посочените продукти, като меда и олиото смесваме предварително, за да стане течна смес. Хубаво овалваме пържолите, за да има навсякъде от подправките. Оставаме така настрана за поне 30 минути. Нарязваме киселите краставички на тънки филийки и заделяме настрана.

Приготвяме чесновия сос. Аз слагам киселото мляко и чесъна в чопър или пасирам с пасатор. После добавям майонезата и разбърквам с вилица. Така сосът става много хомогенен и достатъчно гъст. Заделяме и него настрана.

Загряваме тиган с малко олио вътре. Слагаме пържолите. Стават много бързо - за има няма 2-3 минути общо. Следим да не прегарят и бързо обръщаме. Ако пържолите са нарязани достатъчно тънко, месото не остава сурово. Готовите пържоли нарязваме на жулиенчета или на по-малки хапки. Оставаме настрана.

След това белим картофите, режем ги на подходящи парчета и пържим в нагорещено олио (или във фритюрник). Когато всичко е подготвено, взимаме питките и ги затопляме на тиган, аз слагам и малко масълце.

Върху топлата питка мажем от соса, поръсваме с пържените картофи, слагаме от киселите краставички и от нарязаното месо. По желание може да добавите горчица, чили сос или някакъв друг сос. Стават много вкусни!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар