Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница шупла

Баница шупла

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Баница шупла1 / 2
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • 1/2 кофичка кисело мляко - 1/2 кофичка (250 мл), високопроцентно
  • сода - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • яйца - 1 брой
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - колкото поеме за гъсто тесто (около 9 с.л. с връх)
  • сол - 1 щипка
  • ким - по желание
  • масло - 1 бучка, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате фурната на 160 градуса. Разтворете содата в киселото мляко, добавете водата и разбъркайте. Важно е да се получи по-гъстичка смес, а не рядка като айран. Ако е рядка - шуплата може да остане сурова.

Смесвате тази смес в купа с яйцето, олиото и брашното. Тестото трябва да стане гъсто като кексовото.

Сипете сместа в намазнена и набрашнена тава. Дебелината на тестото трябва да е около 1 см. Ако е много дебела, шуплата няма да се опече, но не бива и да е много тънка.

Отгоре поръсете с ким и натрошено сирене и сложете да се пече във фурната. Готова е, когато придобие хубав златист цвят. Тогава я извадете, намажете я с масло и я върнете в печката за 1 минута.

Изпечената шупла покрийте с вестник и хубаво с кърпа. оставете така за 10 минути. Поднесете я леко охладена, нарязана на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: