Торта с чийзкейк крем

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6792k3
Торта с чийзкейк крем
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Не знаем кога е международния ден на тортите, но нищо не пречи да го отбележим днес и точно с тази торта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • масло - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 450г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 5 с.л
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 10 г
  • за глазурата
  • бонбони - 90 г драже мандарин /или други подобни/
  • вода - 180 мл
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбива маслото със захарта и ванилията. Едно по едно се добавят яйцата и накрая брашното с бакпулвера, като се разбива вече на най-ниската степен на миксера.

Кексовата смес се изпича във форма за торта - 26 см, на 180 градуса за 40 минути. Блатът се охлажда на скара.

За крема: Отново с миксер леко се разбиват сметаната и маскарпонето, като се добавя захарта и ванилията.

Добавя се приготвеният желатин и много внимателно, след леко изстудяване, се прибавя и той. Блатът се поставя цял в ринга от формата. Сиропира се с подсладено прясно мляко. Отгоре се изсипва кремът. И така формата с тортата трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа.

За глазурата: Бонбоните драже се разтопят в съд с водата на котлона. След леко изстиване на сместа, се добавя желатина /разтворен до набъбване в 4 с.л. вода/ и сместа се излива върху крема. Отгоре се поръсва леко с готова декорация или по избор.

Преди да се разреже тортата, тя трябва да престои около 2 часа, за да се получи хубаво желиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: