Питки с овесени трици

26/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26286463
"Вкусна и полезна питка, която трябва да намери своето достойно място на трапезата ви!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 242
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете овесеното брашно, маята, триците, 1/2 ч.ч. бяло брашно тип, меда и млякото. Разбъркайте добре и оставете с капак отгоре за 20 минути на топло.

След това добавете останалото брашно, солта и водата. Замесете тестото за няколко минути и към края добавете олиото. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Ако се получи много гъсто тесто, добавете още малко вода.

Сложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете на топло да втасва за час и половина. Втасалото тесто разделете на 6-8 парчета и ги оформете на топчета. Подреждайте ги в тава с хартия за печене. Отново оставете да втасат за 30 минути.

Поръсете питките със сусам и други семена по желание, напръскайте ги леко с вода и сложете да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар