Свежа салата с паста, пилешко и авокадо

13/02/2017
"Добавихте ли я вече в графата - Супер любими салати, които непременно трябва да опитаме още днес?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 500 г
  • авокадо - 2 - 3 средно големи плода (леко твърди)
  • червен лук - 1 глава (или 3 - 4 стръка пресен лук)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • паста - 1/2 пакет фусили
  • лимони - 1 - 2 бр.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки късове и задушете пилешките гърди, овкусявайки ги със сол и черен пипер. (за любителите на пикантното, можете да сложите и ситно смлян лют червен пипер).

Докато месото се задушава до готовност на слаб огън под капак, се сварява пастата. Желателно е да остане леко твърдо сварена, за да не се разкашка при разбъркването на салатата.

Смесете вече готовата паста с пилешките късове и авокадото, добавете нарязания на едро лук и изстискайте скилидките чесън.

Добавете зехтина, лимона и балсамовия оцет и ако е необходимо, още сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар