Тутманик със спанак и сирене

13/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор462294551
"Ама как ще разберат всички, че пролетта е дошла, ако не приготвите от този вкусен тутманик със свеж спанак "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 444
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • жълтъци – 2 бр.
  • прясно мляко – 400 мл
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • олио – 1 с.л.
  • прясна мая – 20 г
  • брашно – 700 г
  • още
  • олио – 100 мл за мазане на листата
  • спанак – 200 гр нарязан
  • плънка
  • яйца – 1 бр +1 белтък
  • сирене – 200 г настъргано
  • белтъци – 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от продуктите за него, оставете на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 8 равни части и оформете на топчета. Правите две рула от топчетата по следния начин: разточете едно от топчетата на тънък и правоъгълен лист.

Намажете с олио и поръсете с нарязания и намачкан спанак. Разточете второ топче по съшия начин, поставете го върху първия лист, намажете с олио и поръсете с плънка.

Върху втория - трети лист, намазан с олио и поръсен със спанак, върху третия – четвърти лист, намазан с олио и поръсен с плънка. Навивате на руло, правите второ, като нареждате и редувате по същия начин.

Получените рула нарежете на триъгълници, които наредете в подмазана с олио тава в кръг, а краищата поставете в средата на тавата. Поставете тавата на топло да втаса тутманикът за 40 минути и намажете с разбития белтък.

Поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса, намалете градусите на 180 и печете до готовност около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар