Курабийки дънерчета с мармалад

13/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2916373
"Не ги показвайте на децата, че всички ще ги изядат и за вас и трошичка няма да остане "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 458
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С продуктите, престояли на стайна температура, се прави тесто.

С миксер разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете едно след друго двете яйца и един жълтък. Сипете и лимоновите стърготини, разбъркайте и сипете към брашното, пресято с една кафена лъжичка бакпулвер, щипка сол и ванилията.

Замесете гладко тесто, като постепенно прибавяте всичкото брашно. Разделете тестото на три части. Всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 5-6 мм и по цялата повърхност нанесете мармалада на тънък слой, а после завийте на руло.

Нарежете рулото на пънчета. Веднъж срежете напречно, а след това с малък градус по диагонал до 2 см. Разбийте отделения белтък с вилица.

С малка мека четка намажете всяко дънерче отвън с белтък, а после оваляйте в смлени лешници. Дънерчетата подредете в тава, върху хартия за печене.

Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете 12-15 минути, докато дънерчетата леко порозовеят.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар