Супа топчета с топла застройка от зелева чорба

13/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2926873
"Само си мислите, че супата топчета е скучна и няма с какво да ви изненада, опитайте, за да видите колко сте сгрешили "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 517
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките и накълцания лук, след като омесите направете малки топчета. В кипяща посолена вода капнете олиото и пуснете накълцаното кисело зеле да поври 10-15 минути.

Прибавете накълцания праз, картофите, нарязани на кубчета, топчетата от каймата, надребнената червена чушка, настъргания морков на едро, овкусете и с подправките и варете още 15-на минути.

За застройката:
Разбийте яйцето и прибавете 2 с. л. брашно, 2 с. л. кисело мляко. Прибавете едно канче зелева чорба, като разбъркате и един черпак от супата. Сипете сместа в малка тенджерка и сложете на огъня да клокне.

Разбъркайте да стане гладко, а после прехвърлете в тенджерата със супата. Отново кипнете на огъня и отдръпнете. Наръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар