Питка сърце с рози за Свети Валентин

13/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Когато изградиш живота си с някого, не ти трябва специален празник, за да му кажеш колко го обичаш, но винаги може да го изненадаш с питка, приготвена специално за него "
Приготвяне55 мин.
Готвене40 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте млякото и разделяте на две - в едната част слагате захарта, маята и поръсвате със брашно. Оставяте на страна да се активира.

Разбивате яйцата, като единия жълтък заделяте за намазване на питката. Прибавяте и останалите продукти и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло, след което делите тестото на 2 големи част и една по-малка.

От едната голяма делите на две, разточвате две кори, изрязвате сърца като наложите формата-сърце и така имате 2 кори сърца, едната намазвате със масло, а другата и изрязвате пет дупчици и слагате върху другата. Формата намажете с олио или поставете хартия за печене.

От другата голяма част разточете кора, като намажете с масло и навиете на руло. Нарежете я на по-дебели рулца, които наредете по края на формата. От малката част тесто изрежете кръгчета и оформете рози, които поставете в дупчиците.

Ако ви е останало тесто може да направите повече рози. Оставете питката да втаса, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар