Малка питка за двама

13/02/2017
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Когато искаш да споделяш с някого най-хубавите моменти от живота си, искаш да споделиш и хляба си "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо929
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво, направете кладенче и в средата изсипете маята, сложете захарта, и налейте 50 мл от млякото, оставете за 5 минути да шупне.

След това добавете разбития белтък, оцета, олиото и останалото мляко, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и го оставете за 40 минути да втаса.

Готовото тесто разделете на 3 части. Вземете едната част, разточете я на кора, намажете с олио и навийте на руло, направете същото и с втората кора, оплетете двете рула на плитка.

Вземете малка форма във формата на сърце, разпредете рулото по краищата на формата. Вземете третата топка тесто, разделете я на две части, направете ги на фитили и оформете 2 пиленца от тях, сложете пиленцата в средата на формата.

Оставете питката за 20 минути да втаса, намажете я с разбития жълтък, печете на 220 градуса за 30 минути и след това на 200 градуса за 10 минути готовата питка намажете с масло, и завийте с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар