Сметанова торта с желиран ментов сироп

13/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235107215
"Толкова свежа, толкова ароматна и толкова ни се иска някой да я приготви специално за нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме блата. Разбиваме яйцето и захарта, прибавяме предварително разтопеното масло, прясното мляко и брашното, смесено с бакпулвера.

Всичко разбърквам добре и изсипвам в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно.
Блатът се пече в умерена фурна.

За приготвянето на крема, разбивам белтъците с половината от захарта на сняг. С другата половина разбърквам сметаната. Смесвам двете части, като към тях прибавям половината от желатина, размит с 3 с.л. вода.

Около изпеченият блат слагам обръча на тортената форма. Върху него се изсипва готовият крем. Поставя се в хладилник да се желира. Върху парфето подреждам плодовете.

Другата половина от желатина разтварям в леко затоплен сироп от мента. С направената смес заливам парфето и слагам отново в хладилник, за да се желира.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар