Кекс с ананас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кекс с ананас1 / 2
27/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8 парчета
"Един съвет от нас - пригответе си двойно повече ананаси, че половината ще ометете още докато приготвяте кекса"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • бакпулвер - 1 и 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 110 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 80 мл, може и сок от ананас
  • ром - 1 с.л. екстракт
  • ананас - към 8 шайби от компот
  • стафиди - 2 с.л.
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • галета - малко, за овалване на ананасите
  • масло - 50 г за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ананасът да се отцеди добре от течността. Смесете в купа брашното, нишестето, бакпулвера, солта. Отделно разбийте до пухкав крем маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно и долейте прясното мляко/сока и ромовата есенция.

При непрекъснато бъркане добавете сухите към мокрите съставки. Накрая объркайте с лимоновата кора и стафидите. Сипете сместа в намазнена и леко набрашнена тавичка и отгоре наредете оваляните в в брашно или галета цели шайби ананас.

Сложете по малки бучици масло върху плодовете и пъхнете да се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна. Пече се по-ниско от средното ниво на фурната, докато хубаво се надигне сладкишът. По желание изпечения кекс а ананас поръсете с малко пудра захар, докато е още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
42
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
страшно е вкусен, но на мен не ми се надигна достатъчно и като количество сместа ми се видя доста малко. Може би ми беше по-голяма тавата. В колко голяма тава го печете за тези продукти. Май трябваше да сложа двойна доза. А, вместо стафиди сложих шоколадови парченца и суров ананас, а не от компот.
16.04.2014 21:11
1
Galina
Galina
супер стана :)
08.03.2013 14:58
1