Агнешка супа с лопуш

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644302
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусната супа се прави с тлъсто месце, а лопушът и киселецът са ... за заблуда"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг по - тлъсто
  • масло - 125 г краве
  • зелен лук - 1 връзка (5 стръка)
  • чесън - 1 стрък пресен
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • лопуш - 300 г
  • киселец - 150 г пресен
  • магданоз - 100 г
  • оцет - 10 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно. Задушава се в кравето масло и малко вода. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Посолява се със солта и пипера на вкус. Налива се 1.5 л гореща вода.

Като заври супата, се слага оцетът и се оставя да поври 10 мин. Добавя се оризът и се вари около 25-30 мин. на слаб огън.

Добавят се лопушът, киселецът и магданозът, нарязани на ситно. Ври още 15 мин.

За застройката: Киселото мляко се разбива с брашното и се добавя яйцето. Прибавя се по малко от бульона на супата, за да се уравновеси температурата и да не се пресече яйцето.

После се изсипва при останалата агнешка супа. По желание се сервира с 1 ч.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко в средата.

Агнешката супа с лопуш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: