Пиян сладкиш

13/02/2017
"Един пиян сладкиш за всички, които са пияни от любов!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 169
  • Преглеждания за месеца1377
  • Преглеждания за седмицата143
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте всички сухи съставки. Нарежете маслото на кубчета и заедно с бирата ги сложете на слаб огън да се затоплят леко. Бъркайте докато маслото се разтопи. Разбийте двете яйца и към тях добавете сметаната. Тази смес я прибавете на тънка струя към бирената.

Сипете течните съставки към сухите и разбъркайте много добре. Намазнете и поръсете с какао формата в която ще печете вашият блат. Печете в загрята фурна на 170 градуса около 50 минути или до суха клечка.

Извадете готовия блат и го оставете напълно да се охлади. Може да разделите сместа и да я изпечете на два пъти.

Разбийте сиренето с пудрата захар. В отделен съд разбийте сметаната. Добавете я постепенно към сиренето, като разбърквате с шпатулка. Изстиналия блат разрежете на две. Нанесете върху основата от крема.

Сложете отгоре втория блат и покрийте с крем. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилник. Аз използвах форма с падащо дъно с диаметър 26 см.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветелина Георгиева
Много е вкусна! Страхотна идея!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв