Гювечета по Свищовски

13/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11640401
"Когато не ви се ходи чак до Свищов, за да вземете рецептата за гювечетата, ние ще ви донесем вкусни гювечета по Свищовски, защото сте ни приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 340
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете гъбите на филийки и задушете в кравето масло и малко зехтин, заедно с чесъна. След това на дъното на всяко гювече капнете зехтин и размажете по стените на гювечетата.

Наденицата нарежете на колелца, печените чушки на парчета, сиренето натрошете, а кашкавала настържете.

Във всяко едно намазнено гювече разпределете доматения сок, сипете и по 1 с.л. лютеница, прибавете наденицата, печените чушки, натрошеното сирене и изварата, задушените гъби и най-отгоре кашкавала.

Поръсваме със сол, черния и червения пипер и чубрицата.

Слагаме гювечетата в студена фурна и печем на максимална температура 30 минути, изваждаме, чупваме по едно яйце във всяко гювече, намаляваме фурната и запичаме гювечетата, докато яйцата се забулят.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Александър Христов
Страхотно се получи!Всичко направено с любов и умение ,се получава!Благодаря за рецептата!
2
0
Невена Блажева Иванова
Благодаря за доверитето и за сготвената рецепта!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв