Гювечета по Свищовски

13/02/2017
"Когато не ви се ходи чак до Свищов, за да вземете рецептата за гювечетата, ние ще ви донесем вкусни гювечета по Свищовски, защото сте ни приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 266
  • Преглеждания за месеца6265
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • наденица - 3 бр. /шункова или луканкова /
  • доматен сок - 500 мл
  • чушки - 10 бр. печени червени
  • сирене - 250 г
  • кашкавалена извара - 250 г
  • лютеница - 5 с.л.
  • кашкавал - 300 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • подправки - сол, черен и червен пипер, чубрица
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • люти чушки - по желание

Начин на приготвяне

Първо нарежете гъбите на филийки и задушете в кравето масло и малко зехтин, заедно с чесъна. След това на дъното на всяко гювече капнете зехтин и размажете по стените на гювечетата.

Наденицата нарежете на колелца, печените чушки на парчета, сиренето натрошете, а кашкавала настържете.

Във всяко едно намазнено гювече разпределете доматения сок, сипете и по 1 с.л. лютеница, прибавете наденицата, печените чушки, натрошеното сирене и изварата, задушените гъби и най-отгоре кашкавала.

Поръсваме със сол, черния и червения пипер и чубрицата.

Слагаме гювечетата в студена фурна и печем на максимална температура 30 минути, изваждаме, чупваме по едно яйце във всяко гювече, намаляваме фурната и запичаме гювечетата, докато яйцата се забулят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Александър Христов
Страхотно се получи!Всичко направено с любов и умение ,се получава!Благодаря за рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв