Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета по Свищовски

Гювечета по Свищовски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Гювечета по Свищовски
Снимка: Невена Блажева Иванова
6 / 7
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Когато не ви се ходи чак до Свищов, за да вземете рецептата за гювечетата, ние ще ви донесем вкусни гювечета по Свищовски, защото сте ни приятели"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. /шункова или луканкова /
  • доматен сок - 500 мл
  • чушки - 10 бр. печени червени
  • сирене - 250 г
  • кашкавалена извара - 250 г
  • лютеница - 5 с.л.
  • кашкавал - 300 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • подправки - сол, черен и червен пипер, чубрица
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете гъбите на филийки и задушете в кравето масло и малко зехтин, заедно с чесъна. След това на дъното на всяко гювече капнете зехтин и размажете по стените на гювечетата.

Наденицата нарежете на колелца, печените чушки на парчета, сиренето натрошете, а кашкавала настържете.

Във всяко едно намазнено гювече разпределете доматения сок, сипете и по 1 с.л. лютеница, прибавете наденицата, печените чушки, натрошеното сирене и изварата, задушените гъби и най-отгоре кашкавала.

Поръсваме със сол, черния и червения пипер и чубрицата.

Слагаме гювечетата в студена фурна и печем на максимална температура 30 минути, изваждаме, чупваме по едно яйце във всяко гювече, намаляваме фурната и запичаме гювечетата, докато яйцата се забулят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходни!
21.04.2022 21:13
Александър Христов
Александър Христов
Страхотно се получи!Всичко направено с любов и умение ,се получава!Благодаря за рецептата!
18.02.2017 11:59
5
1
Покажи всички подкоментари