Гювеч по Панагюрски

13/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74723023952
"Знаете ли какво става, когато един панагюрец е гладени и у дома не го чака Гювеч по Панагюрски? Точно така, въстание "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 312
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребни парчета свинското месо. Сложете в тава с малко олио и запечете в предварително загрята фурна. Обелете картофите, моркова и лука и нарежете на едри кубчета.

Добавете ги при месото. Печете всичко около 20 минути. От време на време разбърквайте. Затоплете на котлона глинения гювеч.

Изсипете запеченото месо, лука, картофите и морковите от тавичката в загрятия гювеч. Нарежете чушките на ленти и ги добавете в гювеча. Измийте бамята, зеления фасул и граха и също добавете в гювеча.

Залейте със зеленчуковия бульон и останалото олио. Захлупете с капак и печете около 50 минути в добре загрятата фурна.

Накрая добавете стерилизираните домати, сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаните люти чушлета. Върнете във фурната и печете до готовност. Поръсете готовото ястие с листа пресен магданоз.

Сервирайте горещо с бутилка червено вино. Наздраве и да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар