Кърджалийска баклава

14/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Колекционираме вкусна баклави от всички краища на България и смело можем да кажем, че тази е перлата на колекцията ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 792
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол
  • хладка вода
  • за плънката
  • орехи - 2 ч.ч. счукани
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • за заливката
  • масло - 250 г .
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта и водата замесваме меко тесто, което на тънки кори (около 35-40 бр., подходящи за средна тавичка).

Намазваме тавата с масло и слагаме две кори. Поръсваме ги с орехи и захар.

След това редим една кора, плънка, кора, плънка и т.н. Горният ред са отново две кори.

Нарязваме баклавата на ромбоиди и заливаме с разтопеното масло.

Печем на умерена фурна, като проверяваме с вилица всяка кора.

Когато извадим баклавата, още топла я заливаме със студения сироп, който предварително сме сварили от продуктите за него.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
14.02.2017 22:43
Защо моя снимка е качена на тази рецепта, след като не съм давала разрешение за ползването ѝ??? Не съм приготвяла тази рецепта "Кърджалийска баклава" , а и нямам никакво намерение да я приготвям, нямам отношение към тази рецепта!!
Моля, г-жа Мария Гулекова да я свали своевременно!
Марчева14
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!