Хлебчета симиди

14/02/2017
"Топли, топли от фурната хлебчета симиди - и така да ги хапнете, и със супичка, че дори и на сандвич да ги направите "
Приготвяне15 мин.
Готвене3 мин.
Общо18 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа наливате топлото мляко. Слагате маята вътре и я размивате добре. Оставяте на страна 5 (пет) минути. След като минат петте минути към млякото и маята добавяте една чаша олио и една чаша вода. Добавяте и солта и захарта и отново разбърквате добре.

Започвате да добавяме брашното постепенно. Накрая трябва да се получи меко тесто, което обаче да не лепне по ръцете ви. След като вече сте омесили тестото, го оставяте настрани 40-50 минути да втаса.То утроява обема си.

Подготвяте една тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Съвсем леко може да намаслите хартията, тъй като някой път хартиите са некачествени и рискувате да залепне.

След като тестото е втасало, късате от него малки парченца и ги разстилате на кръгчета. Натрошавате сиренето хубаво и го смесвате със ситно нарязания магданоз. След това пълните тестените кръгчета и ги затваряте, като ги правите във формата на малки хлебчета.

Всяко едно от тях потапяте в разбития жълтък, а после и в сусама. Нареждате ги в тавичка. След това разрязвате съвсем леко отгоре хлебчетата на 2-3 места. Оставяте ги отново да си починат около 20 (двадесет) минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като ги извадите от фурната ги изчаквате леко да поизстинат и сервирате с гъсто кисело мляко. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар