Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета симиди

Хлебчета симиди

К.ИлияноваК.Илиянова
Новак
99514267
Хлебчета симиди
Снимка: Анонимен
1 / 3
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
18 мин.
Порции
5
"Топли, топли от фурната хлебчета симиди - и така да ги хапнете, и със супичка, че дори и на сандвич да ги направите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 1 чаша топло
  • вода - 1 чаша
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • олио - 1 чаша
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 6 чаши
  • За пълнежа
  • сирене - натрошено
  • магданоз
  • За поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа наливате топлото мляко. Слагате маята вътре и я размивате добре. Оставяте на страна 5 (пет) минути. След като минат петте минути към млякото и маята добавяте една чаша олио и една чаша вода. Добавяте и солта и захарта и отново разбърквате добре.

Започвате да добавяме брашното постепенно. Накрая трябва да се получи меко тесто, което обаче да не лепне по ръцете ви. След като вече сте омесили тестото, го оставяте настрани 40-50 минути да втаса.То утроява обема си.

Подготвяте една тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Съвсем леко може да намаслите хартията, тъй като някой път хартиите са некачествени и рискувате да залепне.

След като тестото е втасало, късате от него малки парченца и ги разстилате на кръгчета. Натрошавате сиренето хубаво и го смесвате със ситно нарязания магданоз. След това пълните тестените кръгчета и ги затваряте, като ги правите във формата на малки хлебчета.

Всяко едно от тях потапяте в разбития жълтък, а после и в сусама. Нареждате ги в тавичка. След това разрязвате съвсем леко отгоре хлебчетата на 2-3 места. Оставяте ги отново да си починат около 20 (двадесет) минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като ги извадите от фурната ги изчаквате леко да поизстинат и сервирате с гъсто кисело мляко. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: