Торта с розов маслен крем

13/02/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11723521
"Когато сърцето на влюбен художник бие в гърдите на изкусен сладкар, резултатът е повече от впечатляващ "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 035
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя, като най-напред се разбиват отделно белтъците и жълтъците. Към жълтъците се прибавя последователно захарта, разбитото масло и брашното, смесено с бакпулвера и лимоновата кора.

Накрая с леко бъркане се прибавят разбитите на сняг белтъци. Пече се в добре намазана и поръсена с брашно кръгла форма. Когато блатът е готов се изважда от формата и след като изстине се разделя на две с помощта на конец.

Кремът се приготвя, като се слага да заври млякото със захарта. Предварително се отделя 100 мл студено мляко и в него се разтваря нишестето. Когато млякото заври се изсипва разтвореното нишесте и веднага след това разбитите предварително яйца.

С бъркане се прибавя ванилията и когато кремът е готов, се изстудява на водна баня с бъркане. Прибавя се пак с бъркане лъжица по лъжица разбитото масло, докато се получи еднородна пухкава смес.

Украсата от маслен крем се прави, като се разбиват млякото, захарта и маслото докато се усвои хубаво захарта. Добавя се сладкарската боя и с миксер на силни обороти се разбърква докато се получи пухкав крем. Поръсва се със захарните сърчица.

Сглобената торта се оставя да престои няколко часа в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!