Великденска питка с плънка

20/04/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 833
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко за едно с захарта и оставете да се активизира. Добавете към нея солта, олиото и брашното. Замесете меко тесто и оставете да втаса хубаво.

Разточете тестото на голям правоъгълник с дебелина около 5-6 мм. Намажете го с разтопеното масло. Нарежете ситно шунката, кашкавала и маслините и ги разпределете върху тестото. Отгоре поръсете с риган и навийте на руло.

Така приготвеното руло сложете в намаслена форма за кекс, но може и в обикновена тава. Оставете на топло да втаса още 30 минути и сложете да се изпече в предварително загряна на 180 градуса до готовност. Тази питка с плънка е традиционно италианско печиво за Великден.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар