Кебап от дивечово месо с праз

13/02/2017
"Така е, и с обикновено свинско ще стане вкусно, но това ястие е най-вкусно с месо от дива свиня и весела компания, която да го оцени "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • дивечово месо - 500 г месо от дива свиня (може да ползвате и "обикновено" свинско)
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 3 стръка
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
  • олио - 100 мл.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • куркума
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • сол
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с разяснението за дивечовото месо. Хубаво е да се маринова поне за 1 вечер в червено вино или ракия, дафинов лист и подправки - черен пипер, универсална подправка за месо. По този начин месото се окрехкотява и много по-бързо.

Нарежете праза на ситно. Сложете да се задушава в загрятата мазнина. Поръсете с куркума и объркайте. След няколко минути прибавете месото, нарязано на късове по Ваш избор (моите си бяха големички). Долейте виното и 1 ч.ч. вода, дафиновите листа, нарязания чесън и оставете да къкри.

През това време почистете морковите и ги нарежете на жулиени. Направете същото и с гъбите. Добавете ги към ястието, разбъркайте, за да поемат подправките и оставете да къкри на тих огън. След десетина минути стрийте лютата чушка, поръсете с черен пипер, разбъркайте.

При необходимост, долейте малко вода - не прекалявайте - тя трябва да изври и да остане ястието на сос, а не да "плува" в него. Поръсете със сол на вкус. Оставете да къкри, докато месото започне да се отделя само с докосване на вилицата.

Невероятно вкусно и ароматно ястие.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар