Свинско контра филе с меден сос

27/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете ли как да изпечете по-голямо парче месо? Вижте тази изпитана рецепта за свинско филе в специална марината"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо60 028
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата157
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички подправки на вкус с по-голямата част от зехтина и с помощта на четка намажете контра филето, като предварително сте го осолили.

Оставете да престои така в покрита намазнена тава за 2 часа. След това смесете останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос, разбърквайки с бъркалка.

Внимателно и равномерно залейте месото, покрийте с фолио и сложете да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна. Поднесете свинското контра филе на порции, поляти с малко от соса в тавата.подобни рецепти тук

5 11
4 2
3 10
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Лорелай
Лорелай
07.09.2014 14:48
Наистина разкошен вкус!Нито една от подправките не му е излишна. При приготвянето, аз нямах естрагон, но от това не пострада вкуса.
3
0
Румяна
Румяна
23.11.2015 11:49
Имам питане към всички - не понасям тлъсти меса, но както и да се опитвам да приготвя контра филе, все става много сухо. Та въпросът ми е достатъчно ли е количеството на течността, за да остане и сос за заливане?
0
0
Мариела, 27г.
Мариела, 27г.
15.03.2014 21:44
Стана страхотно!!! Уникална рецепта - препоръчвам на всички, на които са имомръзнали по-традиционните методи на приготвяне на свинско или пилешко (а в момента дори го изпробвам с картофи). Ние опитахме за разкош под свинското да добавим чесън на филийки и моркови - стана уникално вкусно и НИТО една подправка не му е в повече (дори го направихме с розе вместо с бяло вино)
5
0
Виктория
Виктория
12.03.2014 22:54
Много вкусно стана, благодаря :)
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв