Патица с мащерка

14/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Патица, опечена до съвършенство, при това с вкусна и много ароматна гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер.

Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер. Слагаме я в тавичка и я заливаме с бульона.

Печем я за 90 мин в умерена фурна, като от време на време я обръщаме и поливаме.

В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби.

Поръсваме зеленчуците с останалата мащерка и всичко разбъркваме добре. Връщаме я във фурната и печем още 10 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар