Валентинки с червено вино и шоколад

14/02/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру174582453511
"Когато обичаш, обичаш през цялата година, но това не значи, че няма да направим днешния ден специален с тези вълшебни Валентинки "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • брашно - 3 - 4 в. ч.
  • какао - 3 пълни с. л.
  • портокалова кора
  • червено вино - 4 с. л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • крем
  • сладкарска сметана - 50 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • течен шоколад - 2 с. л.
  • пудра захар - 2 с. л.
  • сладко от боровинки - 2 с. л.
  • глазура
  • масло - 1 с. л.
  • течен шоколад - 2 с. л.
  • кокосови стърготини
  • захарни перли
  • захарен сироп - вода и захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване, добавя се червеното вино, какаото, настъргана кора от портокал, ванилия и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене в широка тава.

Печем блат в загрята фурна 160 градуса с вентилатор до суха клечка и изваждаме блата върху нов лист хартия, обръща се, а старата хартията се отлепва. С форма за големи сърца се изрязват 12 формички.

Приготвя се кремът като се разбива течната сметана с 1 с. л. пудра захар, смесва се с квасената сметана, втората лъжица пудра захар, сладкото от боровинки и течния шоколад.

Разбърква се всичко с вилица на вкусен крем. Смесваме вода и захар, бърка се докато се разтопи, да се получи около 80 мл сироп. С четка се намазват сърцата, слепваме по две с крема.

Разтопява се маслото за секунди в мировълновата и се разбърква с течния шоколад. С малка лъжичка се намазва всяка валентинка и се украсява със захарни перли и кокосови стърготини.

Поднасяме с любов на любимите хора!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар